Stons

Mentoring

Het Mentoring project is een Begeleidingsinitiatief voor Nieuwkomers.

Het programma illustreert onze missie voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Ons streven is om nieuwkomers te begeleiden in hun overgang naar een passend studiepad, in lijn met hun ambities en talenten.

Bij inschrijving wordt elke student gekoppeld aan een ervaren mentor, met wie tijdens een kennismakingsgesprek de student zijn of haar wensen kan delen en gezamenlijk een plan voor de toekomst wordt opgesteld.

Het programma is bedoeld voor alle nieuwkomers (Edu4u  studenten en niet-Edu4u studenten) die behoefte hebben aan studieadvies en begeleiding. Onze mentors zijn allemaal studenten aan universiteiten of hogescholen en hebben zelf vergelijkbare uitdagingen ervaren.

Velen van hen hebben bovendien een achtergrond als vluchteling, waardoor zij makkelijk kunnen inleven met de studenten. Onze mentoren bieden Praktische Tips, een Luisterend Oor en gesprekken in moedertaal. Samen streven we ernaar om de overgang naar het hoger onderwijs soepel en succesvol te maken.

Naast onze mentoring programma, bieden wij ook loopbaanadvies op maat aan in samenwerking met andere organisaties op aanvraag. Zo hebben wij in samenwerking met de ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid het STAP ontwikkeladvies aangeboden. Elke client in dit traject had zijn eigen loopbaancoach met als resultaat een gespreksverslag en een ontwikkelplan. Hierbij kregen ze veel tips en advies voor werk en/of studie.